Vaje angleščina 5. razred - OPIS VSEBINE

   
   

znanjezapetV nadaljevanju je podrobno predstavljena vsebina zbirke vaj učnih in delovnih listov z rešitvami, ki smo jo pripravili za 5. razred osnovne šole. Na učnih listih je razložena snov na praktičen in enostaven način. Delovni listi vsebujejo številne naloge, katerim so priložene rešitve. Učno gradivo vam bo pomagalo izboljšati znanje in razumevanje angeščine. Delovne liste lahko poljubno število krat natisnete in vadite angleško besedišče in slovnico. 

Paket vaj vsebuje 170 strani pdf dokumenta z več kot 250 vajami, ki si ga lahko shranite na vaš računalnik. Poljubne snovi si tako lahko večkrat natisnete in utrjujete. 

Zakaj potrebujete te vaje?

 • ker želite dodatne vaje za 5. razred osnovne šole,
 • ker želite, da vaš otrok bolje razume angleško,
 • ker so vaje FIMA ZNANJE obrazložene na najbolj preprost način v slovenščini in angleščini, 
 • vaje imajo rešitve s katerimi lahko preverite znanje vaših otrok, 
 • ker želite, da vaši otroci znajo za 5.  

 

ZBIRKA VAJ V ELEKTRONSKI OBLIKI (PDF)

Prejmete jo lahko že danes (po poslanem potrdilu o plačilu do 15.00 ure) za samo 15,25 EUR

 

ZBIRKA VAJ V TISKANI OBLIKI

Prejmete jo po pošti s predplačilom v roku 2 - 3 delovnih dni, brez dodatnih poštnih stroškov za samo 25,00 EUR


kupim-vaje-novo


Želite izvedeti še več o vsebini učnih in delovnih listov? Pokukajte v vsebino:

VSEBINA 

zbirke vaj učnih in delovnih listov angleščine za 5. razred:

BESEDIŠČE / VOCABULARY:

 • PREDSTAVI SE/ Introduce yourself Znati se predstaviti v angleškem jeziku je zelo pomembno. Kaj znate povedati o sebi? Znate tvoriti osnovna vprašanja? Znate povedati koliko ste stari? Če imate brate in sestre? S pomočjo učnega lista si boste lahko pripravili samostojno predstavitev in tako se boste lahko predstavili na najboljši način. Vse to se lahko naučite s pomočjo učnega lista in vaj iz angleščine.
 • GREETINGS / Pozdravi Osnovni pozdravi v angleščini je začetek začetka učenja angleščine in zmeraj se pojavijo težave kako se reče "dober dan" v angleščini. Naučite se osnovnih pozdrav in poslavljanj, da bo vaše znanje angleščine za 5.
 • ŽIVALI IN HIŠNI LJUBLJENČKI / Animals and pets  Učimo se imena živali in hišnih ljubljenčkov v angleščini. Spoznali boste tako divje kot domače živali. Naučili se boste imena živali v angleščini, opisati živali v angleščini in jih tudi primerjati med sabo.
 • ZGRADBE / Buildings Nekatere zgradbe že poznamo, kot so npr. šola (school), potem pa se naše znanje hitro konča. Učenje zgradb v angleščini bo obogatilo vaš besedni zaklad.   S pomočjo učnega lista boste spoznali nove besede, ki opisujejo vse zgradbe v mestu in okolici. S pomočjo delovnih listov pa boste lahko še preverili svoje znanje.
 • DNEVI V TEDNU / Days of the week Dnevi v angleščini so zelo zanimivi zaradi pisave. Pišemo jih z veliko. Dobro se jih naučite, saj so izredno pomembni. Monday, Tuesday,... What is your favourite day? Kateri je vaš najljubši dan? Kateri dan je danes?
 • DRUŽINA / Family  My family – moja družina v angleščini, naučili se boste poimenovati družinske člane in znali opisati svojo družino. Družinski člani v angleščini bodo s pomočjo učnega lista še bolj enostavni. Učenje družine v angleščini je pomembno poglavje, ki se preverja tako v petem kot nadaljnjih razredih osnovne šole, zato še posebej dobro osvojite znanje družine v angleščini. Ste že narisali in opisali svojo družinsko drevo v angleščini?
 • HRANA / Food Hrana v angleščini je izredno zanimiva. Kdo ima najrajši sadje, kako se imenuje zelenjava, vse vrste mesa, sladice ter mlečni izdelki. Učenje angleščine postane lahko zabava. Hrana v angleščini je ena izmed najbolj igrivih poglavij, ki zahteva veliko vaje v pisavi in ponavljanja v izgovoravi. Naučite se hrano, da boste lahko naročili hrano in pijačo za vašo družino, ko boste naslednjič v restavraciji.
 • POKLICI / Jobs Kaj želiš postati po poklicu? Katere poklice poznate? Zagotovo že poznate poklic "teacher" (učitelj), spoznali pa boste še ostale. Poklici v angleščini so poglavje, ki ga bomo morali poznati tudi po končanem šolanju.
 • MOJ DAN / My day Opisati boste znali svoj dan. Začeli boste z jutrom in končali z opisovanjem vaših aktivnosti  zvečer. Tukaj se pojavijo prvi začetki kako tvorimo povezane stavke v angleščini. Vam je težko tvoriti stavke? To več ne bo problem, če se boste posvetili temu poglavju.
 • ŠTEVILA OD 1 - 100 / Numbers from 1 – 100 Števila v angleščini boste vadili s pomočjo učnih listov in tako števila ne bodo več težava.
 • ŠPORT / Sport Znali boste opisati kateri šport imate najraje in katere športe poznate.
 • TRANSPORTNA SREDSTVA / Transport   Naučili se boste opisati kako pridete v šolo in katera transportna sredstva poznate.
 • TV PROGRAMI / TV programmes Kdo ne gleda rad televizije? Kateri je tvoj najljubši program? Vse to na naših učnih in delovnih listih.
 • KOLIKO JE URA? / What is the time?  Znati povedati koliko je ura v angleščini ne bo več težava. Poglavje, ki je povezano tudi s števili, je zelo zanimivo in uporabno v vsakdanu. Preverite se, če res znate povedati koliko je ura. Je pozno? ALi je še rano?
 • VREME / Weather  Vreme v angleščini je s pomočjo učnega lista zelo lahko. Delovni listi z rešitvami vam bodo pomagali izboljšati znanje in opisovanje vremena.

SLOVNICA / GRAMMAR:

 • STOPNJEVANJE PRIDEVNIKA / Comparison of adjectives Stopnjevanje pridevnika v angleščini je slovnica, ki ima svoja pravila, ki se jih morate naučiti.
 • NEDOLOČNA ČLENA A IN AN / The indefinite article A and AN Členi imajo svoje posebnosti, spoznajte jih. Slovenščina členov nima, zato pozorno predelajte učne in delovne liste za člene v angleščini.
 • ABECEDA / The ABC Angleščina daje velik poudarek na črkovanju besed in imen, zato je zelo pomembno, da obvladate abecedo v angleščini. Velikokrat boste morali črkovati svoje ime, kraj kjer živite itd. Abeceda je številka 1 za začetek slovnice.
 • SVOJILNA PRIDEVNIKA NJEGOVO IN NJENO / Possessive adjectives HIS and HER  Zaimki v angleščini in so zelo pomembni in s pomočjo učnih in delovnih listov učenje angleščine ne bo več težavno.
 • KRAJEVNIPREDLOGI / Prepositions of place Predlgi v angleščini so podobni slovenščini, vendar velikokrat naredimo napako. Učni list vam bo razložil snov in s pomočjo delovnih listov boste znanje še utrdili.
 • TAM JE / TAM SO / There is/There are  S pomočjo učnega lista in vaj za 5. razred boste obvladali tudi to snov.
 • GLAGOL BITI / To be Najpomembnejši glagol v angleščini, zato rešite vse vaje in se dobro naučite vse oblike glagola to be. 

VAJE ANGLEŠČINA: Angleščina 5. razred - Vaje za angleščino vsebujejo naloge za angleščino za 5. razred osnovne šole, ki zajemajo: angleško slovnico z učnimi listi angleščine in delovnimi listi angleščine(časi angleščina, glagoli angleščina, osebni zaimki,test angleščina...) ter besediščem za pomoč pri učenju angleščine. Z vajami angleščine bo postalo učenje angleščine veliko lažje.


 

NAROČILO

Smo vas navdušili z učnimi in delovnimi listi z rešitvami za učenje angleškega jezika? Sledite korakom oddaje naročila in že boste lahko reševali naše vaje ter se dodatno izobraževali iz angleškega jezika.

kupim-vaje-novo

 

ZBIRKA VAJ V ELEKTRONSKI OBLIKI (PDF)

Prejmete jo lahko že danes (po poslanem potrdilu o plačilu do 15.00 ure) za samo 15,25 EUR

ZBIRKA VAJ V TISKANI OBLIKI

Prejmete jo po pošti s predplačilom v roku 2 - 3 delovnih dni, brez dodatnih poštnih stroškov za samo 25,00 EUR


 INŠTRUKTOR ZA 5. RAZRED

Potrebujete dodatno razlago ali pripravo na test z učiteljem? 

Pri vseh teh vprašanjih vam lahko pomaga naša učiteljica angleščine. 

Izobraževanje poteka:

 • preko interneta (preko brezplačnega programa SKYPE),
 • 1 x ali večkrat na teden po dogovorjenem terminu.

BREZPLAČNO: Nudimo vam brezplačno srečanje preko Skype programa, da spoznate naše učitelje, pogovorite se katero snov potrebujete, kaj želite izboljšati ter na koncu tudi spregovorite v tujem jeziku. Tako lažje ocenimo vaše predznanje, vam svetujemo na katerih področjih je najbolje, da posvečate čim več pozornosti. Brezplačen termin traja približno 15 minut. 

Pošljite mail na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , v katerem zapišite za kateri razred in jezik želite inštruktorja, vaše ime in priimek ter telefonsko številko na katero boste dosegljivi. Po prejemu vašega sporočila, vas bomo kontaktirali in se dogovorili o ostalih podrobnostih.