Vaje angleščine 6. razred - OPIS SKLOPA

znanjezapetV nadaljevanju je podroben opis vsebine učnih in delovnih listov z rešitvami, ki smo jih pripravili za 6. razred osnovne šole. Na učnih listih je razložena snov na praktičen in enostaven način. Delovni listi vsebujejo številne naloge, katerim so priložene rešitve. 

VAJE ANGLEŠČINA: Angleščina 6. razred - Vaje za angleščino vsebujejo naloge za angleščino za 6. razred osnovne šole, ki zajemajo: angleško slovnico z učnimi listi angleščine in delovnimi listi angleščine ter besediščem za pomoč pri učenju angleščine. Z vajami angleščine bo postalo učenje angleščine veliko lažje.

V SKLOPU VAJ ANGLEŠČINE ZA 6. RAZRED JE 164 DOKUMENTOV v PDF obliki. Delovni in učni listi za angleščino vsebujejo najmanj 174 strani in vsebujejo najmanj 250 do 300 različnih vaj.

BESEDIŠČE / VOCABULARY:

 • RAČUNANJE V ANGLEŠČINI / Calculations in English Poznavanje matematičnih izrazov v angleščini in ponovitev števil do 100. Z vajo boste imeli še več znanja in boljše ocene v šoli.
 • MESECI / Months Meseci v angleščini so podobni slovenščini, vendar za razliko se pišejo z veliko. Vadi pisavo s pomočjo delovnih listov z rešitvami.
 • MOJ DAN / My day Opisati boste znali svoj dan. Začeli boste z jutrom in končali zvečer. Tukaj se pojavijo prvi začetki kako tvorimo povezane stavke v angleščini.
 • ŠTEVILA OD 1 – 100 / Numbers from 1 – 100 Števila v angleščini boste vadili s pomočjo učnih listov in tako števila ne bodo več težava.
 • KOLIKO JE URA? / What is the time? Da boste znali povedati koliko je ura v angleščini se naučite uro s pomočjo učnih listov. Svoje znanje pa preverite z delovni listi. Ura v angleščini je lahko zelo enostavna, ko se jo tudi naučite.
 • PREDSTAVI SE/ Introduce yourself Znati se predstaviti v angleškem jeziku je zelo pomembno. Kaj znate povedati o sebe? Znate tvoriti osnovna vprašanja, ko se s kom spoznate? Znate povedati koliko ste stari? Če imate brate in sestre? S pomočjo učnega lista si boste lahko pripravili samostojno predstavitev in tako se boste lahko predstavili na najboljši način. Vse to se lahko naučite s pomočjo učnega lista in vaj iz angleščine.
 • GREETINGS / Pozdravi Osnovni pozdravi v angleščini je začetek začetka učenja angleščine in zmeraj se pojavijo težave kako se reče "dober dan" v angleščini. Naučite se osnovnih pozdrav in poslavljanj, da bo vaše znanje angleščine za 5.
 • DRUŽINA / Family My family – moja družina v angleščini, naučili se boste poimenovati družinske člane in znali opisati svojo družino. Družinski člani v angleščini bodo s pomočjo učnega lista še bolj enostavni. Učenje družine v angleščini je pomembno poglavje, ki se preverja tako v petem kot nadaljnjih razredih osnovne šole, zato še posebej dobro osvojite znanje družine v angleščini. Ste že narisali in opisali svojo družinsko drevo v angleščini?
 • GLASBENI INSTRUMENTI / Musical instruments Glasbeni instrumenti v angleščini so lahko izredno lahki ali težki. Nekateri se podobno imenujejo kot v slovenščini, nekateri pa čisto drugače. Preverite svoje znanje glasbenih instrumentov v angleščini. Pazite na pisavo.
 • HRANA IN PIJAČA / Food and drink  Hrana v angleščini je izredno zanimiva. Kdo ima najrajši sadje, kako se imenuje zelenjava, vse vrste mesa, sladice ter mlečni izdelki. Učenje angleščine postane lahko zabava. Hrana v angleščini je ena izmed najbolj igrivih poglavij, ki zahteva veliko vaje v pisavi in ponavljanja v izgovoravi. Naučite se hrano, da boste lahko naročili hrano in pijačo za vašo družino, ko boste naslednjič v restavraciji. Da pa vse ne bo tako enostavno, pa še osvojite znanje kako izražamo količine v angleščini. Sadje v angleščini, zelenjava v angleščini, pijača v angleščini, hrana v angleščini in dnevni obroki v angleščini so prava pustolovščina besed.
 • DNEVI V TEDNU/Days of the week  Dnevi v tednu v angleškem jeziku so nekaj posebnega, saj jih pišemo z veliko začetnico. Tudi kar se tiče pisave in izgovorjave je veliko presenečenj. Preverite svoje znanje s pomočjo  učnih listov FIMA ZNANJE in ugotovili boste ali je vaše znanje 5. 
 • ŽIVALI IN HIŠNI LJUBLJENČKI/Animals and pets Živali v angleščini je obsežno poglavje, ki je zelo zanimivo za vse. S pomočjo učinih in delovnih listov boste obogatili svoj besedni zaklad in spoznali še ostale besede in živali v angleškem jeziku.
 • ŠOLSKI PREDMETI / School subjects Šolski predmeti v angleščini imajo posebnost, da jih pišemom z veliko začetnico. Spozanali boste vse šolske predmete, ki jih imate v šoli. Znali boste povedati kateri je vaš najljubši predmet, ki pa je seveda angleščina.
 • UKAZI/NAVODILA V ŠOLI /School commands/instructions Ukazi v angleščini, ki jih poslušamo med poukom so lalahko tudi težka. Pomagajte si s pomočjo učnega lista osvojiti nova znanja in razumevanje vašega učitelja bo veliko lažje.
 • IZRAŽANJE KOLIČIN / Quantities Količine v angleščini so poglavje, ki obsega še druga poglavja, kot na primer hrana in how much in how many. Razumevanje vseh teh poglavij je pomembno, saj se snovi zelo povezujejo in so odvisne druga od druge. Naučite se tudi števne in neštevne samostalnike ter osvojite znanje tega poglavja - izražanje količin.
 • DRŽAVE / Countries Države v angleščini so zanimiva snov, ki zahteva veliko vaje v pisavi. Znate povedati, da ste iz Slovenije, da govorite slovensko in da ste Slovenec ali Slovenka? Če niste sigurni, predelajte naše delovne liste in vaše znanje bo za 5.

 

SLOVNICA / GRAMMAR:

 • A, AN, SOME IN ANY / A, AN, SOME AND ANY Slovnica ne bo težava, če se boste nauči pravila uporabe a, an, some in any. Pomagate si lahko z rešitvami in ugotovili boste, da snov ni tako težka.
 • MODALNA GLAGOLA CAN IN MUST / Modal verbs can and must Vaje za angleščino vsebujejo tudi snov modalnih glagolov. Znali boste uporabljati modalne glagole in tvorili stavke v angleščini. Modalni glagoli v angleščini so zelo pomembni, zato se jih dobro naučite.
 • GLAGOL IMETI - HAVE GOT / The verb have got  Vaje za angleščino vsebujejo tudi snov glagola imeti. Zelo pomemben glagol, ki se ga boste naučili uporabljati v vseh oblikah, povednih, nikalnih in vprašalnih stavkih. Tudi kratke oblike tega glgagola boste spoznali.
 • VRSTILNI ŠTEVNIKI / Ordinal numbers Spoznali ste že števila, sedaj pa se boste naučili vrstilne števnike, ki so zelo podobne številom, vendar pazite pa pravilno pisavo. Števila v angleščini in datumi v angleščini ne bodo več težava.
 • OSEBNI ZAIMKI / Personal pronouns Osebni zaimki vaje vam bodo v pomoč pri razumevanju tega poglavja. Zaimki v angleščini so predstavljeni na izredno enostaven način. Zaimki vaje so lahko zelo enostavni, če boste rešili vse vaje osebni zaimki.
 • MNOŽINA / Plural Vaje za angleščino vsebujejo tudi snov množine. Množina v angleščini je zelo pomembna. Pri množini velja veliko pravil, ki jih morate spoznati. Prav tako nepravilna množina v angleščini je nekaj posebnega.
 • SVOJILNI ZAIMKI / Possessive pronouns  Spoznali boste svojilne zaimke  v angleščini, da ne bo več zmede v uporabi. Učni list vam bo pomagal razumeti snov, z delovni listi pa se boste preverili, če snov res obvladate.
 • PREDLOGI / Prepositions  Spoznali boste predlogi v angleščini, ki pa so na prvi pogled zelo enostavni. Ali so res? Preizkusite se v naših vajah in ugotovili boste kako dobro jih poznate. Nekaj predlogov v angleščini ste že spoznali v 5. razredu. Ali poznate sedaj vse predloge?
 • SEDANJI ČAS PRESENT SIMPLE / Present simple tense Najbolj pomemben čas v angleščini je zagotovo Present Simple Tense. Tukaj se začne osnova angleške slovnice. Če tega časa ne boste dodobra osvojili, bo razumevanje nadaljnjih časov še toliko težje. Vadite še preden se pojavijo težave z angleško slovnico. Angleščina present simple je lahko tudi »simpl«. Vaje za angleščino časi vam bodo izboljšali razumevanje časov v angleščini. Časi v angleščini so izjemnega pomena!
 • TAM JE – TAM SO / There is – There are  Vaje za angleščino vsebujejo tudi snov There is in There are. Naučili se boste opisovati kje so stvari in na ta način boste tvorili tudi stavke.
 • GLAGOL BITI – TO BE / The verb to be Vaje za angleščino; Spoznajte najpomembnejši glagol, ki je poln presenečenj in izjem. Z vajo ga boste spoznali in napak ne bo več. Vaje za angleščino časi - glagol biti,ne bo več problem.
 • RAZLIKA MED PRESENT SIMPLE IN PRESENT CONITUOUS Reševanje vaj za vsak čas posebej ni težava, težava se pojavi, kadar moramo čase razlikovati in se vprašati kateri čas je sedaj najbolj primeren. Z učnim listom boste spoznali vsa pravila, ki jih moramo osvojiti, da bomo lahko ločevali čase med sabo. Razlika med Present simple in Present continuous je šele začetek, zato se potrudite, da bo vaše znanje čim boljše. 
 • PRISLOVI NAČINA / ADVERBS OF FREQUENCY Prislovi načina v angleškem jeziku je snov, ki zahteva poznavanje glagolov in pravilnem vrstnem redu besed. Z vajami angleščine vam bo znanje uspelo osvojiti.
 • ŠTEVNI IN NEŠTEVNI SAMOSTALNIKI - Countable and uncountable nouns Števni samostalniki in neštevni samostalniki so poglavje, ki je povezano tako z how much in how many. Znanje, ki ga moramo osvojiti.
 • WH VPRAŠANJA / WH questions Vprašanja, ki se nam pojavijo vsak dan. Where are you? Why? ... Z vajo in učenjem lahko osvojimo želeno znanje.

NAROČILO

Smo vas navduščili z učnimi in delovnimi listi z rešitvami za učenje angleškega jezika? Sledite korakom oddaje naročila in že boste lahko reševali naše vaje ter se dodatno izobraževali iz angleškega jezika.

narocam-vaje-klik

Cena paketa vaj za en razred oz. stopnjo.

 


NOVO – VAŠ OSEBNI INŠTRUKTOR ZA 6. RAZRED

Potrebujete pomoč pri reševanju delovnih listov?

Bi želeli izboljšati izgovarjavo tujega jezika?

Ne razumete snovi ?

Želite znanje za 5?

Pri vseh teh vprašanjih vam lahko pomaga VAŠ OSEBNI INŠTRUKTOR ZA 6. RAZRED.

Izobraževanje poteka

 • preko interneta (preko brezplačnega programa SKYPE),
 • 1 x ali večkrat na teden po dogovorjenem terminu.

BREZPLAČNO: Preizkusite brezplačnih 10 minut učenja preko interneta in spoznajte vašega osebnega inštruktorja.

Pošljite mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , v katerem zapišite za kateri razred želite inštruktorja, vaše ime in priimek ter telefonsko številko na katero boste dosegljivi. Po prejemu vašega sporočila, vas bomo kontaktirali in se dogovorili o ostalih podrobnostih.ucenje_preko_interneta_insturktor_e_ucenje_izobrazevanje.jpg

Brezplačne naloge za 6. razred

V nadaljevanju smo vam pripravili brezplačne naloge za 6. razred, da si boste lahko lažje predstavljali v kakšni obliki so učni listi in delovni listi z rešitvami.

EN-6-razred-buildings-handout-1
Za prenos naloge
je potrebna prijava

NE-6-razred-FARBEN-1
Za prenos naloge
je potrebna prijava

NE-6-razred-FARBEN-2
Za prenos naloge
je potrebna prijava

EN-6-razred-articles-3
Za prenos naloge
je potrebna prijava

EN-6-razred-articles-4
Za prenos naloge
je potrebna prijava

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Preberite več o piškotkih na naši strani POLITIKA PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information