Vaje angleščine 9. razred - opis vsebine

znanjezapet

VSEBINA VADNICE MOJA ANGLEŠČINA 9

V nadaljevanju je podroben opis vsebine zbirke vaj MOJA ANGLEŠČINA 9.

Na učnih listih je razložena snov na praktičen in enostaven način v slovenskem jeziku.

Delovni listi vsebujejo različne tipe nalog, ki se najpogosteje pojavljajo v testih. Različne vaje kot so dopisovanje, tvorba stavkov, poveži in opiši, izpiši ter razloži, vam bodo pomagale k višjemu nivoju angleščine.

Rešitve so pripravljene za vsako nalogo, da boste lahko preverili svoje znanje in hkrati vaš napredek.

Vaje angleščine za 9. razred vsebujejo več kot 300 različnih vaj za angleščino za 9. razred. Učni listi z rešitvami za 9. razred vam bodo pomagali izboljšati vaše znanje in razumevanje tujega jezika.

Vsebina vadnice Moja angleščina 9

 SLOVNICA

 • STATIVE VERBS – Glagoli, ki praviloma niso v Continuous obliki. Naučte se to poglavje, saj je pomembno poglavje pri časih.
 • MODALNI GLAGOLI / Modal verbs Glagoli v angleščini so lahko lahki, če jih znate uporabljati, jih tudi ločevati glede na uporabo.
 • PAST CONTINUOUS / Past Continuous Časi v angleščini – vaje angleščina časi je poglavje, kjer boste spoznali preteklik ter ga tudi znali uporabljati v govoru. Vaje časov so izrednega pomena, saj hitro se pojavijo še ostali časi, kjer boste vadili še mešane čase – mixed tenses.
 • PAST SIMPLE ALI PAST CONTINOUS / Past Simple or Past Continuous Mešani časi v angleščini ali mixed tenses so že težje poglavje. Znati boste morali tako nepravilne glagole v angleščini, rešiti boste morali številne naloge za ločevanje časov in le z razumevanjem boste naloge lahko uspešno rešili.
 • PAST SIMPLE ALI PRESENT PERFECT / Past Simple or Present PerfectKako ločiti čase, ko pa je toliko časov? S pomočjo učnega lista se boste pregledno ugotovili kateri čas kdaj uporabljati, nato pa z vajami angleščine za mixed tenses boste svoje zanje še izboljšali.
 • PRESENT CONTINUOUS FOR FUTURE ARRAGEMENTS / Present Continuous za prihodnje dogovore Časi v angleščini niso samo težki, so tudi izredno pomembni. Vaje časi angleščina vam bodo v pomoč za razumevanje in doseganje boljših ocen v šoli. Glagoli v angleščini so pomembni in so številka 1
 • PRESENT PERFECT / Present PerfectŠe en čas v angleščini, ki ima svoj pomen v skupnem poglavju časi angleščine. Ali so res tako težki? Ali jih res razumete? Preverite svoje znanje z vajami angleščine.
 • PRIDEVNIKI NA ED ali ING. Snov, ki hitro zmede učenca. Katera oblika je prava? Preverite se z učnimi in delovni listi.
 • POGOJNIKI / ConditionalsPogojniki v angleščini so težka snov,ki zahteva predznanje časov. Z vajo jih boste lažje razumeli.
 • GLAGOLNIK / Gerund. Se vam zdi težka snov? Preverite svoje znanje.
 • NEDOLOČNIK TO + INFINITIVE Primerjava med gerudom in infinitive + to je snov, ki zahteva disciplino učenja. Izgovor, da snov rešujemo po posluhu, ni zmeraj opravičljiv.
 • MEŠANI ČASI / MIXED TENSES ali res razumemo vse čase v angleščini? Z vajo se preverite in ugotovili boste še veliko luknjic v svojem znanju.
 • PAST PERFECT Predpreteklik, ki se dokaj veliko pojavlja v testih in na maturi. Torej, snov, ki jo morate osvojiti.
 • OZIRALNI ZAIMEK / Relative clauses Osvojite znanje oziralnega zaimka.
 • PREMI GOVOR / Reported speech Snov, ki zahteva veliko znanja časov v angleščini. Snov, ki zahteva tudi veliko vaje. Preiskusite svoje znanje s pomočjo vaj FIMA ZNANJE.
 • TOO / ENOUGH Snov, ki se jo običajno učimo pri oblačilih. Ju znate ločiti?
 • USED TO Kadar želite povedati kar ste počeli nekoč, boste zagotovo uporabli USED TO. Kaj pa danes? Kateri čas uporabiti, kadar govorimo o preteklih navadah in sedanjih navadah? Je vse to res tako lahko?
 • PRIHODNJI ČAS – WILL FUTURE

 BESEDIŠČE

 • TELO The body Dele telesa v angleščini boste spoznali v tem poglavju se jih naučili pravilno zapisati.
 • MATERIALI / Materials Materiali v angleščini so povezani s snovjo oblačil. Ali jih poznamo že dovlj dobro? Obogatite svoj besedni zaklad s pomočjo naših vaj FIMA ZNANJE.
 • OBLEKE / Clothes Obleke v angelščini so zanimive za punce, vendar ali razumemo vse besede? Preverite svoje znanje.

 

Smo vas navduščili z učnimi in delovnimi listi z rešitvami za učenje angleškega jezika? Sledite korakom oddaje naročila in že boste lahko reševali naše vaje ter se dodatno izobraževali iz angleškega jezika.

nakup 2

 

 ZBIRKA VAJ V ELEKTRONSKI OBLIKI (PDF) 

Prejmete jo lahko že danes (po poslanem potrdilu o plačilu do 15.00 ure) za samo 15,25 EUR

 ZBIRKA VAJ V TISKANI OBLIKI

kupim-vaje-novo

ZBIRKA VAJ V ELEKTRONSKI OBLIKI (PDF) 

Prejmete jo lahko že danes (po poslanem potrdilu o plačilu do 15.00 ure) za samo 15,25 EUR

ZBIRKA VAJ V TISKANI OBLIKI 

Prejmete jo po pošti s predplačilom v roku 2 - 3 delovnih dni za samo 25,00 EUR + 3,80 EUR poštnine. 


                   INŠTRUKTOR ZA 9. RAZRED

Potrebujete dodatno razlago ali pripravo na test z učiteljem? 

Pri vseh teh vprašanjih vam lahko pomaga naša učiteljica angleščine. 

Izobraževanje poteka:

 • preko interneta (preko brezplačnega programa SKYPE),
 • 1 x ali večkrat na teden po dogovorjenem terminu.

BREZPLAČNO: Nudimo vam brezplačno srečanje preko Skype programa, da spoznate naše učitelje, pogovorite se katero snov potrebujete, kaj želite izboljšati ter na koncu tudi spregovorite v tujem jeziku. Tako lažje ocenimo vaše predznanje, vam svetujemo na katerih področjih je najbolje, da posvečate čim več pozornosti. Brezplačen termin traja približno 15 minut. 

Pošljite mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , v katerem zapišite za kateri razred in jezik želite inštruktorja, vaše ime in priimek ter telefonsko številko na katero boste dosegljivi. Po prejemu vašega sporočila, vas bomo kontaktirali in se dogovorili o ostalih podrobnostih.