Tečaj angleščine in nemščine za predšolske otroke

PREDSTAVITVENA URICA

TEČAJEV ANGLEŠČINE IN NEMŠČINE ZA PREDŠOLSKE OTROKE OD 4 DO 6 LET

V ŠOLSKEM LETU 2021/2022 

TOREK, 14. 9. 2021 OB 17.00

Vabljeni z vašimi otroci na predstavitveno urico tečaja angleščine in nemščine. Spoznajte naše metode poučevanja, učno gradivo, didaktične pripomočke, vesele učiteljice ter našo veveričko FIMO. Dobrodošli starši in otroci, bratci in sestrice. 

Prosimo vas, da prijavo na predstavitveno urico oddate po telefonu (031 767 435) ali po elektronski pošti ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ). 

Dobrodošli. 

Veselimo se vašega obiska.

prijavanatecaj


  PRIČETEK TEČAJEV

V septembru 2021 pričenjamo s tečaji ANG in NEM za predšolske otroke. 

VRTEC ANG 1 - tečaj bo potekal ob torkih ob 17:00, PRIČETEK 28. 9. 2021 OB 17.00

VRTEC NEM 1- tečaj bo potekal ob sredah ob 17:00, PRIČETEK 29. 9. 2021 OB 17.00

Tečaj za najmlajše je zasnovan po posebnem pristopu, ki ga otroci najbolje razumejo in se tujega jezika najhitreje naučijo. Otroci se nevede spontano učijo, spregovorijo na glas ter zlahka posnemajo zvoke in besede. Po končanem tečaju že povezujejo besede v stavek, sprašujejo in odgovarjajo v tujem jeziku. 

Tečaj poteka v sproščenem in domačem vzdušju, poudarek je na besedišču in enostavnih govornih vzorcih. Učenje poteka na:

  • posebnem pristopu za naravno dojemanje tujega jezika, 
  • spontanem načinu z igro in zabavo,
  • v mali skupini svojih vrstnikov,
  • z izkušeno in veselo učiteljico/učiteljem,
  • 1 x na teden po 45 minut.

Tečaj vodijo izkušene profesorice angleškega in nemškega jezika, ki imajo odličen posluh in veselje za delo z otroki.

CENA: 360,00 EUR

Celoletni tečaj šteje 6 obrokov X 60,00 EUR

Veselimo se vašega obiska.

prijavanatecaj


 

Kako se vaši otroci naučijo tujega jezika v naši šoli?vrtec-anglescina-nemscina-tecaj-didaktincni

 

1. Učenje je prikrito z igro. Otroci ne razmišljajo o besedah, temveč o igri. Uporabljajo tuje besede nevede. 

2. Z glasbo in plesom približamo besedišče in pojemo pesmi. Sproščujoč način učenja, ki jim je najljubši. 

3. Skozi tečaj jih spremljajo različni pravljični liki skupaj z našo veveričko FIMA. Z njimi se pogovarjajo v tujem jeziku in jih sprašujejo. Otroci jih vzljubijo kot nepogrešljiva bitja.  

4. Pozitivna vzpodbuda in pohvala naših učiteljic imata največjo težo. Pravilen pristop, razumevanje otroške igrivosti ter nenehna vzpodbuda in pohvala navduši vsakega otroka, da samozavestno spregovori v tujem jeziku. 

5. Utrjevanje usvojene in povezovanje snovi čez celoten tečaj prinaša odlične rezultate in tako nastanejo stavki v tujem jeziku, kar je cilj tako nam, otrokom in tudi staršem. 

 

 


Je vaš otrok že pripravljen za učenje tujega jezika? 

Idealen čas za učenje tujega jezika za otroke je do 6 leta starosti. Otrok je v tem času izrazito sposoben naučiti se več tujih jezikov z enako lahkoto kot enega samega. Kasneje, ko se razvije sposobnost sklepanja in abstraktnega mišljenja, ta prvotna sposobnost v precejšnji meri odpade.

Izredna prilagodljivost in prožnost pa se kažeta tudi v razvoju govornih organov. Ta je največja v prvem desetletju otrokovega življenja, ko otrok proizvaja vsakovrstne glasove iz samega veselja do poskušanja. V tem obdobju ima otrok skoraj neomejene fonetske zmožnosti. Pridobi si določeno vrsto “govornih navad”, katerim lahko vse življenje brez kakršnegakoli tujega naglasa dodaja nove besede svojemu besednemu zakladu materinega jezika. Ko se govorni aparat dokončno izoblikuje, otrok to sposobnost izgubi. Zato pri otrocih, ki se tujega jezika začnejo učiti šele po 10. letu starosti ves čas opažamo vpliv materinega jezika, saj govorijo z naglasom materinščine.


vrtec-anglescina-tecaj

 

tecaj-nemscine-predsolski-otroci-vrtec

prijavanatecaj