Tečaj angleščine in nemščine za predšolske otroke

 

  PRIČETEK TEČAJEV

Vključitev na tečaj angleščine in/ali nemščine za predšolske otroke je mogoča čez vso šolsko leto. Tečaji potekajo ob spodaj navedenih terminih:

TEČAJ ANGLEŠČINE - ob petkih ob 16:00

TEČAJ NEMŠČINE - ob torkih ob 14:30

Tečaj za najmlajše je zasnovan po posebnem pristopu, ki ga otroci najbolje razumejo in se tujega jezika najhitreje naučijo. Otroci se nevede spontano učijo, spregovorijo na glas ter zlahka posnemajo zvoke in besede. Po končanem tečaju že povezujejo besede v stavek, sprašujejo in odgovarjajo v tujem jeziku. 

Tečaj poteka v sproščenem in domačem vzdušju, poudarek je na besedišču in enostavnih govornih vzorcih. Učenje poteka na:

  • posebnem pristopu za naravno dojemanje tujega jezika, 
  • spontanem načinu z igro in zabavo,
  • v mali skupini svojih vrstnikov,
  • z izkušeno in veselo učiteljico/učiteljem,
  • 1 x na teden po 45 minut.

Tečaj vodijo izkušene profesorice angleškega in nemškega jezika, ki imajo odličen posluh in veselje za delo z otroki.

CENA: 360,00 EUR + ddv

Celoletni tečaj šteje 6 obrokov X 60,00 EUR + ddv

Zaračunamo vam sorazmerni del tečaja, če se vklučite v tečaj med šolskim letom. 

Veselimo se vas.

prijavanatecaj


 

Kako se vaši otroci naučijo tujega jezika v naši šoli?vrtec-anglescina-nemscina-tecaj-didaktincni

 

1. Učenje je prikrito z igro. Otroci ne razmišljajo o besedah, temveč o igri. Uporabljajo tuje besede nevede. 

2. Z glasbo in plesom približamo besedišče in pojemo pesmi. Sproščujoč način učenja, ki jim je najljubši. 

3. Skozi tečaj jih spremljajo različni pravljični liki skupaj z našo veveričko FIMA. Z njimi se pogovarjajo v tujem jeziku in jih sprašujejo. Otroci jih vzljubijo kot nepogrešljiva bitja.  

4. Pozitivna vzpodbuda in pohvala naših učiteljic imata največjo težo. Pravilen pristop, razumevanje otroške igrivosti ter nenehna vzpodbuda in pohvala navduši vsakega otroka, da samozavestno spregovori v tujem jeziku. 

5. Utrjevanje usvojene in povezovanje snovi čez celoten tečaj prinaša odlične rezultate in tako nastanejo stavki v tujem jeziku, kar je cilj tako nam, otrokom in tudi staršem. 

 

 


Je vaš otrok že pripravljen za učenje tujega jezika? 

Idealen čas za učenje tujega jezika za otroke je do 6 leta starosti. Otrok je v tem času izrazito sposoben naučiti se več tujih jezikov z enako lahkoto kot enega samega. Kasneje, ko se razvije sposobnost sklepanja in abstraktnega mišljenja, ta prvotna sposobnost v precejšnji meri odpade.

Izredna prilagodljivost in prožnost pa se kažeta tudi v razvoju govornih organov. Ta je največja v prvem desetletju otrokovega življenja, ko otrok proizvaja vsakovrstne glasove iz samega veselja do poskušanja. V tem obdobju ima otrok skoraj neomejene fonetske zmožnosti. Pridobi si določeno vrsto “govornih navad”, katerim lahko vse življenje brez kakršnegakoli tujega naglasa dodaja nove besede svojemu besednemu zakladu materinega jezika. Ko se govorni aparat dokončno izoblikuje, otrok to sposobnost izgubi. Zato pri otrocih, ki se tujega jezika začnejo učiti šele po 10. letu starosti ves čas opažamo vpliv materinega jezika, saj govorijo z naglasom materinščine.


vrtec-anglescina-tecaj

 

tecaj-nemscine-predsolski-otroci-vrtec

prijavanatecaj